We zijn genomineerd!

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari.

De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk en Slachtofferhulp met de titel beloond.

Sinds 2010 wordt de onderscheiding toegekend aan organisaties in het 013-gebied die de werken van barmhartigheid in de praktijk brengen.

Thema 2019

In 2019 is het thema: vrijheid en bevrijding. Peerke Donders en de bevrijding zijn direct met elkaar verbonden: op 27 oktober, Peerkes geboortedag, werd Tilburg namelijk bevrijd.

Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Vrijheid sluit daarnaast perfect aan op de zeven werken van barmhartigheid die centraal stonden in het leven van Peerke Donders. Peerke droeg ze niet alleen uit, maar handelde er zelf ook naar. We hopen dan ook veel inzendingen te krijgen die vrijheid vanuit verschillende invalshoeken belichten. Van het bevrijden uit een keurslijf tot het loskomen van belemmerende gedachten, letterlijke bevrijding uit barre omstandigheden of het bijdragen aan acceptatie en jezelf mogen zijn: het zijn zomaar wat perspectieven die dit onderwerp in de kern raken.”

Lees meer:

Update januari:

Felicitaties aan Maluku Tilburg met het winnen van deze prijs. Zie ook artikel Brabants Dagblad.

Namens VKR Goirle nam onze Bert de cheque in ontvangst, die hij tijdens onze vrijwilligersbijeenkomt met gepaste trots liet zien.

Vorige bericht
Volgende bericht